Početna | Mapa sajta

Ponuda

Elektrohemijska obrada - eloksaža

Evropski kvalitet anodizacije

Mlado, ali već afirmisano preduzeće : ELOKSAŽU obavlja po tradicionalnim metodama , kojima postiže izvanredan kvalitet u rangu najpoznatijih zapadnoevropskih kompanija , koje se bave istim poslom.

Preduzeće za elektrohemijsku i hemijsku obradu metala Alfina je osnovano 2004. Godine, na čelu sa Prof.dr.sci elektrohemije Jovanom Popićem.

Primenjena su najnovija dostignuća tehnologije , nauke i tehnike i postignut vrhunski organizovan tehnološki proces , koji je u skladu sa svim evropskim normama.

Eloksaža je elektrohemijski postupak formiranja anodne prevlake na površini aluminijuma. Anodni sloj je praktično prevlaka koja se formira tako što se aluminijum pretvara u aluminijum oksid i praktično prevlaka koja se ne može odvojiti od osnovnog metala.

Do sada je rađena klasična anodizacija sa mehaničkom pripremom – četkanje.

NOVINA je: hemijska priprema profila tako da se dobija vrlo ravnomerna, uniformna , površina materijala takozvano: SATINIRANJE, što pokriva mnoge nedostatke koji su nastali prilikom presovanja profila.

Uslovi eksploatacije određuju debljinu anodne prevlake:

Garancija za eloksirani aluminijum je dvadeset godina. Mi smo pod neposrednim I konstantnim nadzorom instituta za Hemiju Tehnologiju i Metalurgiju iz Beograda. Sva ispitivanja koja su vezana za kvalitet naših proizvoda I naših rastvora se sprovode u toj renomiranoj instituciji.

Bojenje se vrši elektrohemijskim putem u rastvororu kalaj sulfata.

Boje su standardne: prirodna boja; boja bronze: svetla bronza, srednja bronza, tamna bronza; crna.

KVALITET ANODNOG SLOJA SE ISPITUJE I KONTROLIŠE PREMA SLEDEĆIM STANDARDIMA

 
© Copyright 2010 ALFINA Design: PlumDesign
Početna | O nama | Reference / Klijenti | Publikacije | Kontakti